Cartagena

7/2 – 13/2

Så gik der igen en uge. Mandagen stod på grill hygge sammen med alle de andre der bor i bådene her i havnen. Normalt foregår det om søndagen men da vejret ikke var til grill i går var det flyttet til om mandagen. God tilslutning, vi er ca. 20 hver gang til nogle timers hygge. Ellers gik ugen med flere små projekter på båden. Om tirsdagen blev det endelig tid til udskiftning af USB stikket i cockpittet. Det har i lang tid har været i stykker, men da vi havde en ny med herned var det på tide at få den skiftet ud. Det der tog længst tid ved dette projekt var lakering af den træklods som den skal skrues fast i. Da den først var færdig lakeret tog det ikke lang tid for at få monteret det nye USB stik.

Om eftermiddagen gik vi en tur i parken rundt om det store romerske teater. I parken opholder der sig en del påfugle som vi kan høre helt ned til båden. Det lyder som en gang vilde katte når de kalder/skriger. Denne gang sad der 2 han påfugle på volieren så man rigtig kunne se deres flotte halefjer.

Onsdag var det tid til at få kigget på vores oliefyr som vi ikke har haft startet siden tidlig sommer 2020. Der er en lille si i oliefyret som skal skiftes en gang i mellem da den soder til. Peter har lavet et special værktøj så det er lettere at få det ud, men denne gang drillede det en del, så han blev nødt til at afmontere hele fyret og med skruetrækker og diverse andet værktøj fik han endelig sien ud. Men desværre gik der en pakning i fyret i stykker, så vi kan ikke afprøve fyret for at se om vi kan få gang i det igen før vi har fået indkøbt en ny pakning. Den blev bestil og forhåbentlig modtager vi den inden vi får besøg hjemmefra i uge 11 da der ellers vil være lidt koldt i agterkahytten.

Torsdag blev brugt på et museumsbesøg, denne gang på et lille museum kaldet Casa Fortuna. Her så man udgravningerne af et af de større huse fra romertiden. Man gik faktisk på noget af de gamle veje, ret interessant.

Resten af ugen gik med endnu lidt bådprojekter. Denne gang var det tid til igen at rydde kistebænken da giveren til tankmåleren skulle skiftes. Selve udskiftningen af giveren gik ret hurtigt, det der tog tid var rydning af kistebænken, afmontering af forbrugsbatterierne for at komme ned til dieseltanken. Nu kan vi heldigvis igen se hvor meget diesel vi har tilbage i tanken. Næste projekt var udskiftning af LCD-displayet til visning af motortimer. Den var også gået i stykker, så ikke nok med at vi ikke kunne se hvor meget diesel vi havde tilbage i tanken, vi kunne heller ikke se hvor mange timer motoren havde kørt siden sidste tankning. Dette er åbenbart noget der ofte går i stykker på Yanmar motor. Vi havde både ny giver og nyt display med hjemmefra og Peter fandt en video på YouTube som fortalte hvordan displayet skulle skiftes. Det gik faktisk meget nemmere end han havde regnet med. Så nu kan vi også se hvor mange timer motoren har kørt siden den gik i stykker. På en Yanmar motor sidder timetælleren ikke i displayet men et andet sted på motoren, så selvom displayet var gået i stykker blev der stadig talt motortimer, så det der nu vises i displayet er de aktuelle timer som motoren har kørt.

Søndag formiddag tog vi på endnu et lille museum – Augustium – som også er en udgravning fra romertiden. Det kunne vi lige nå at se inden vi skulle til endnu en grill-eftermiddag på havnen.

14/2 – 20/2

Ny uge med nye projekter og oplevelser. Jeg startede ugen med at vaske vores hynder i cockpittet. Det var også tiltrængt da de var noget stive af sol og salt. Nu er de noget blødere at sidde på, så mon ikke de kan klare sig til efteråret hvor de kan få endnu en tur.

Tirsdag tog vi ind til hovedattraktionen her i byen, nemlig det store Romerske Teater. Her startede turen på et lille museum hvorefter man via en tunnel, nogle rulletrapper og endnu en tunnel tilsidst kom ud i selve teateret. Det har været enormt, for når man stod oppe ved den øverste kant var de mennesker som stod nede ved scenen ikke ret store. Den rigtig god oplevelse hvor vi tilbragte et par timer. Dette museum var også inkluderet i den 14-dages billet vi har købt.

Torsdag havde de lovet rigtig godt vejr, så vi tog på en hike til Battery Roldán som ligger i ca. 475 meters højde lidt uden for Cartagena. Det tog ca. 30 min på cykel derud, og så havde vi en rigtig dejlig hike. Lige i starten af turen fik vi os noget at en overraskelse, da vi blev mødt af en flok kampklædte soldater på øvelse. Selve starten af hiken går gennem et stort militærområde, man bliver lidt paf når man pludselig får øje på en flok soldater med geværer etc., som bare står, sidder eller ligger fuldstændig stille, så man kommer i tvivl om det er dukker eller rigtige mennesker. Turen op til toppen var lidt hård, da den gik ret stejl opad af en masse hårnålesving men udsigten var ubeskrivelig flot. Man kunne se helt op til Mar Menor, som er den store saltsø som ligger lige nord for Cartagena.

Vi ville være forsat til Mirador de Roldán, men den sti vi skulle følge fra Battery Roldán var lidt for stejl for os, så vi valgte at gå samme vej tilbage, og tage ud til Mirador de Roldán på et andet tidspunkt. Det var også ved at være lidt for sent på dagen til at vi kunne nå begge dele. Godt trætte i benene cyklede vi retur til båden og nød resten af eftermiddagen der.

Fredag tog vi op med elevatoren til udsigtsplatformen hvor der var en god udsigt over den gamle tyrefægterarena. Den er bygget ovenpå et gammelt amfiteater også fra romertiden. Man kan ikke se så meget af det gamle amfiteater men de er ved at udgrave i området og det ser ud til at de er ved at støbe nogle nye betonadskillelser inde i den gamle tyrefægterarena. Gik forbi det store romerske teater på vej ned fra Conception Hill.

Lørdag besøgte vi de sidste 2 ting som var inkluderet i vores 14-dages museumsbillet. Først besøgte vi Conception Castle på toppen af Conception Hill. Der kunne man besøge cisterne og tårnet. De gamle cisterne var det mest interessante, da man kom ind i de områder hvor de havde deres vandforsyning. Tårnet var ikke så interessant, da de der kun viste en lille film om byens historie. Dog havde man en fantastisk udsigt over havnen deroppe fra.

Herefter gik vi til Museet for den Spanske Borgerkrig. Det havde til huse i tunneler gravet ind i klippen, hvor befolkningen søgte ly for bombningerne under borgerkrigen. Tunnelerne kunne huse 5.500 personer. Cartagena var den sidste by, sammen med Alicante, som overgav sig til General Franco. Et lille men meget interessant museum. Nu har vi også set samtlige museer der er et besøg værd i byen.

Om søndagen var der som sædvanlig grill på havnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *