Den store tur

Efter mange års drømmerier er datoen nu sat for vores sejltur ud i det blå.

2. maj 2020 sejler vi fra Aalborg, ned langs Jyllands østkyst med stop i Kolding. Herfra er der afgang den 8. maj hvor turen går ned til Kieler Kanalen og Helgoland. Derefter besøger vi de hollandske kanaler som vi ikke har besøgt siden vi købte båden i 2003. Ellers er det den traditionelle tur ned langs Europas vestkyst, Madeira, Canarie øerne og Cap Verde inden turen går over Atlanten til Caribien.

I Caribien sejler vi lige så stille nordpå så vi rammer Florida's kyst når det begynder at blive forår i USA. Den videre tur bliver så op langs USA's østkyst til New York, hvorefter vi fortsætter af Hudson floden op til de store søer som ligger på grænsen mellem USA og Canada. Sommeren tilbringes på søerne indtil det bliver september hvor vi begynder at sejle sydpå igen fra Chicago via floderne Illinois River, Mississippi River og Tennessee River til den Mexikanske Golf. Denne tur er også kendt som America's Great Loop.

Fra den Mexikanske Golf går turen igen til Caribien hvor vi besøger nogle af de steder som vi ikke nåede på vejen nordpå. 

Hjemturen til Aalborg igen kommer til at gå via Bermuda, Azorerne, Irland, England og Skotland inden vi krydser Nordsøen til Thyborøn til Limfjorden.

Hele turen kommer til at tage lidt mere end 2 år i det hele.