La Gomera til Gran Canaria

Så er der endelig lidt nyt fra os travle bådfolk.

Torsdag d. 5/11 sejlede vi fra San Sebastian La Gomera omkring kl. 09.00 med kursen sat mod Tenerife. Mesan- og storsejl sat lige inden vi forlod havnen og med ca. 1400 omdrejninger på motoren sejlede vi afsted. Vi var ikke den eneste båd der forlod havnen, så for første gang i lang tid var vi ikke alene på havet til at begynde med. Ca 4 andre både sejlede også afsted fra La Gomera. Omkring kl. 11.00 kunne vi endelig slukke motoren og rulle genuaen lidt ud, men desværre var det en kort fornøjelse. Ca. 1 time fik vi for sejl inden vi igen måtte tænde motoren og rulle genuaen ind da vinden lagde sig og drejede mere til plat læns (vinden ind direkte bagfra). Undervejs så vi for første gang siden det Europæiske fastland endelig delfiner igen. Hernede er de meget større og mere sorte og så er de ikke så legesyge som delfinerne længere nordpå. Her svømmede de bare stille og roligt forbi båden. Senere på dagen kunne vi igen slukke motoren, rulle genuaen ud og bjærge storsejlet, sådan fortsatte vi i ca 1 time hvorefter vi igen måtte tænde motoren og rulle genuaen ind. Nu havde vi kun Mesanen oppe som støtte i dønningerne, som startede ud med at være ca 1,5 m høje men de lagde sig også sammen med at vinden lagde sig. Tættere på Tenerife så vi også for første gang en havskildpadde og flyvefisk. Da vi nærmede os den ankerplads som vi havde udset os, begyndte det selvfølgelig at blæse op, så vi måtte opgive at lægge for anker. Det blæste ca. 14 m/s i stødene og der var ikke læ i bugten, så vi forsatte op langs kysten af Tenerife og kaldte alle havne undervejs for at høre om de evt. havde en plads for natten. Vi havde heldet med os i Radazul, ca. 6 mil fra hovedbyen Santa Cruz, hvor vi kunne ligge på receptionskajen indtil næste morgen hvor vi ville få anvist en plads.

På vej til Tenerife:

Fredag d. 6/11 besluttede vi os for at blive yderligere en nat i Radazul, da vi så kan få set Santa Cruz. Først skulle vi lige flytte os fra receptionskajen over på den sidste ledige plads i havnen, og heldigvis kunne vi lige være der. Herefter gik vi en tur langs kysten indtil nabobyen hvor vi fandt en bus der gik til Santa Cruz. Desværre kan man kun betale med et kort som ligner vores rejsekort, og da vi ikke havde det kom vi heldigvis gratis med bussen. Flink chauffør. Velankommet til Santa Cruz gik vi først hen til turistinformationen for at få et kort over byen, hvorefter vi gik rundt og så på det der var at se i byen. Det var en meget fin by hvor mange af attraktionerne var gratis. Fandt et sted hvor vi fik en dejlig frokost og en kold fadøl, da der var ret varmt, ca. 27 grader. Efter nogle timer i byen fandt vi bussen tilbage til Radazul og denne gang fik vi betalt for turen. Fra busstoppestedet skulle vi lige gå et par km inden vi var nede ved båden og på vejen kom vi lige forbi et supermarked hvor vi lige fik lavet lidt indkøb til de næste par dage, da vi lige vil ligge en nat for anker inden vi sejler om til Las Palmas på Gran Canaria. 

Lidt billeder fra Radazul og Santa Cruz:

Havnefronten i Radazul

Lørdag d. 7/11 sejlede vi fra Radazul til Puerto de Las Nieves på Gran Canarias vestkyst. Først fik vi lige tanket diesel, hvilket vi ikke har gjort siden Sines i Portugal. Da vi skulle betale for det var der lidt problemer med internet forbindelsen til betalingsautomaten, så vi endte med at skulle betale kontant. Heldigvis havde vi lige nok til dette. Herefter var det 100% motorsejlads til Gran Canaria, da der næsten ingen vind var  og det lidt der var kom selvfølgelige lige fra den retning som vi sejlede. Halvvejs så vi igen en havskildpadde, som vi ville prøve at få et billede af, så vi vendte båden og sejlede tilbage mod den. Da vi næste var helt derhenne dykkede den selvfølgelig så vi fik ingen billeder. Forhåbentlig møder vi flere undervejs så vi kan få taget et billede. Tilbage på rette kurs sejlede vi stille og roligt mod Gran Canaria. Velankommet til Puerto de Las Nieves fik vi kastet ankeret ud inde i en lille bugt lige ved siden af færgehavnen. Heldigvis laver færgen ingen bølger når den sejler ind og ud af havnen, så vi ligger dejlig roligt. 

Søndag d. 8/11 sejlede vi det sidste stykke ind til Las Palmas efter vi havde nydt en dejlig morgenmad bestående af bacon og scramblet eggs. Hele turen var igen for motor da der ikke var vind nok til at sætte sejlene. Da vi nærmede os havnen forsøgte vi at kalde trafikkontrollen som det var beskrevet i vores pilotbog, men der var ingen der svarede, så vi besluttede os for bare at sejle ind til marinaen. Da vi ankom blev vi modtaget af alle vores nye sejlervenner, med “velkommen råb” og “godt at se jer igen”, “det er længe siden”. Det var meget hyggeligt og helt uventet. Vi lagde til ved receptionskajen og fik besked på at vente ca. 1/2 time. Det var helt ok, hvis bare vi kunne få en plads. Det kunne vi, desværre ikke i den store marina sammen med alle de andre, men i en lille “jollehavn” lige syd for marinaen. Her bliver vi nu liggende indtil vi skal sejle over Atlanten. De næste par uger kommer til at gå med diverse bådprojekter som lige skal laves inden afgang, indkøb af proviant og hvis der er tid til det, skal vi også lige ud og se lidt på øen, men det har ikke første prioritet.

Mandag d. 9/11 til idag fredag d. 20/11 er gået med at få nedbragt punkterne på den lange to-do liste over ting som skal være lavet inden vi sejler mod Caribien den 29/11. Vi har også besøgt vores sejlervenner fra tid til anden, det foregår med gummibåd, da vores adgangskort ikke virker på de broer som de ligger ved. Det er også meget hyggeligt at bruge den form for transportmiddel, hvilket vi jo skal vænne os til da det bliver vores primære transportform de næste mange måneder. Det store samtale emne mellem alle bådene er hvilke covid-19 restriktioner der er på de forskellige øer i Caribien, skal vi i karantæne eller ej, tæller den lange sejltur med i en evt. karantæne eller gør den ikke, etc. Normalt er det vejrudsigter der drøftes mellem bådene, men i år er det Covid-19 der er det helt store samtale emne. Vi skal lige have lavet en ny PCR-test for Covid-19 inden vi sejler afsted, så vi har noget at vise når vi kommer frem til  St. Vincent som pt ser ud til at blive vores første stop i Caribien. Vi har også fået aktiveret vores Iridium Go så vi kan hente vejrudsigter ned undervejs, sende en daglig position til familien derhjemme samt en tracking side hvor vi kan følges hver time. Under punktet Vores position her på hjemmesiden er der lavet et link til tracking siden.

Bådprojekter udføres:

I mandags d. 16/11 tog vi lige en lille pause fra bådprojekterne for at cykle ind til den gamle bydel af Las Palmas. Det var rigtig hyggeligt og rigtig spændende at se de gamle huse helt tilbage til tiden omkring Christoffer Columbus. Vi var også inde at se det hus hvor han opholdt sig når han var på Gran Canaria.

Vi har faktisk brugt vores cykler en del her i Las Palmas. I lørdags d. 14/11 cyklede vi ud til et byggemarked som lå ca 6 km fra havnen. Det så ikke så slemt ud på kortet, men turen derud gik opad det meste af vejen, og mange steder var vi lidt i tvivl om man overhovedet måtte cykle den vej som vi kørte. Der var ingen skilte med cykling forbudt, men mange biler/motorcykler dyttede af os. Vi kom dog helskinnet ud og hjem. I onsdags d. 18/11 havde vi lejet en bil da vi skulle ud og have fyldt vores gasflaske. Det kan kun gøres udenfor byen med et gasdepot, og man må ikke have gasflasker med i taxa hernede. Depotet har åbent hver dag fra k. 09.00 – 11.00 for gasfyldning og vi kom kl. 11.10, så det fik vi ikke gjort den dag. Så må vi jo leje en bil en anden dag for at få det gjort, og måske kan vi nå at få brugt den gasflaske som vi bruger af nu, så den også kan blive genfyldt. Vi skal nemlig igang med at lave mere henkogt mad, så der kommer vi til at bruge en del gas.

2 kommenterer

 1. Hej Jette og Peter ?
  Godformiddag til jer ombord på Cap Maj i Las Palmas.
  I skal lige have en lille hilsen her fra Danmark ??., hvor vi nyder at følge med i jeres sejlads og læse de flotte beretninger med fine billeder, I lægger ud på hjemmesiden. Det er god læsning – ikke mindst nu, hvor Brunhilde er kommet i hal for vinteren.
  I er gode og flittige til at komme rundt og se alle de steder, I kommer til. Indkøb af proviant, lidt servicering af Cap Maj og andre gøremål fylder også meget på sådan en tur.
  Nu er det lige op over, hvor I tager fortøjningerne og begiver jer mod Caribien ⛵. I er selvfølgelig meget spændte på, hvad den lange tur bringer jer,
  Vi vil gerne ønske jer en rigtig god tur.
  Mange varme sejlerhilsner til jer.
  Carsten og Ulla ?

 2. Hej Jette og Peter ?
  Godformiddag til jer ombord på Cap Maj i Las Palmas.
  I skal lige have en lille hilsen her fra Danmark ??., hvor vi nyder at følge med i jeres sejlads og læse de flotte beretninger med fine billeder, I lægger ud på hjemmesiden. Det er god læsning – ikke mindst nu, hvor Brunhilde er kommet i hal for vinteren.
  I er gode og flittige til at komme rundt og se alle de steder, I kommer til. Indkøb af proviant, lidt servicering af Cap Maj og andre gøremål fylder også meget på sådan en tur.
  Nu er det lige op over, hvor I tager fortøjningerne og begiver jer mod Caribien ⛵. I er selvfølgelig meget spændte på, hvad den lange tur bringer jer,
  Vi vil gerne ønske jer en rigtig god tur.
  Mange varme sejlerhilsner til jer.
  Carsten og Ulla ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *