Boulogne-sur-Mer til Le Havre

Søndag d. 12/7 var der afgang fra Boulogne-sur-Mer kl. 08.40 for at det skulle passe med tidevandet og strømmen. Det var en perfekt sejlerdag med vinden ind fra øst-nordøst, mesan- og storsejlet blev sat lige efter havnen, og motoren kørte på ca. 1.000 omdrejninger som støtte. Hele formiddagen var der en del trafik på VHF-radioen, hvor der blev eftersøgt en gummibåd med ca. 15 personer ombord, kajakker der var kommet for langt ud og tilsidst en katemaran som tog vand ind. Efter frokost øgede vinden og vi kunne nu slukke motoren og rulle genuaen ud, og så var det bare med at nyde sejlturen. Vi kaldte havnen ca. 2 mil før ankomst, så man var sikker på man kunne komme ind i havnen. Færgelejet lå lige inden for havneindløbet, og det ville ikke være så heldigt at komme ind når færgen var på vej ud. Vi fik grønt lys til at sejle ind i havnen, og skulle kalde marinaen på kanal 9, for at få anvist en plads. Vi forstod ikke helt hvad den unge mand mente, så vi sejlede lidt frem og tilbage inden vi fik fortøjet. Havde ikke helt så megen held med medstrømmen i dag, så det sidste stykke havde vi modstrøm. Udsejlet distance ca. 52 sømil og udmålt distance ca. 56 sømil. Lidt har jo også ret.

Mandag d. 13/7 vågnende vi til regnvejr så vi havde ikke travlt med at komme ud og se på byen. Ved siden af havnekontoret lå turistkontoret og der fandt vi brochurer over forskellige gåture i området. Da regnen stilnede af tog vi afsted på den ene tur, som førte os hen til en strand hvor de canadiske tropper led et stort nederlag i krigens begyndelse i 1940. Det var en flot gåtur oppe på de høje skrænter der præger Normandiets kyst. På turens begyndelse kom vi igennem et gammelt område som hed Le Pollet, hvor gaderne var meget smalle. Vi kom også forbi en kirke som lå helt for sig selv og var blevet brugt som ledefyr for fiskerne i gamle dage. Man kunne også inde i kirken se mindetavler for alle dem som havde mistet livet på havet. Godt trætte slappede vi af nede på båden.

Tirsdag d. 14/7 brugte vi formiddagen på at gå ud til et område med en masse butikker, Dieppe’s svar på Aalborgs City Syd, da der lå en elektronik butik som i følge deres hjemmeside skulle have et forlængerkabel til vores 4G router. Desværre havde de ikke dette, så det må købes på nettet i Danmark og så må de unge mennesker tage det med herned i næste uge når de kommer på besøg. Vi fik dog også lige handlet lidt ind nu vi var i nærheden af et supermarked. Tilbage på båden fik vi frokost og så var det ellers afsted igen, ud og se resten af Dieppe inden afgang i morgen. Turen denne gang gik ud langs strandpromenaden, gennem en gammel byport og op til slottet, som er et museum. Desværre var det lukket idag. Der var en fantastisk udsigt heroppe fra.

 

Da det var Frankrigs nationaldag idag, Bastilledag, troede vi at der ville være lidt fest i byen om aftenen, men der var utrolig stille. Måske på grund af COVID-19 situationen var festlighederne lagt på hylden. 

Onsdag d. 15/7 ringede vækkeuret kl. 04.15, da vi skulle have tiden til at passe med højvandet i næste havn, som var Saint-Valery en Caux. En lille by som lå ca. 20 sømil sydvest for Dieppe og som man kun kan komme ind til ved højvande. Desværre var det endnu en dag for motor, da vinden var drejet til sydvest, som er den fremherskende vindretning i dette område. Vi havde ca. 4 timer til at komme frem i, og kl. 08.00 lå vi uden for havnen i Saint-Valery en Caux, hvor vi kaldte havnen for at høre om der var vand nok til at vi kunne komme ind. Det var der, og vi var også så heldige at broen og porten ind til havnen åbnede lige som vi ankom. Vi fik anvist en fin plads langskibs ved gæstepontonen. Der kunne være ca. 8 gæstebåde i havnen på de 2 flydebroer beregnet til gæster. Herefter gik vi til køjs for at få sovet lidt, da vi var lidt trætte. Efter et par timers hvil var vi klar til at kigge lidt på byen. Selve byen er en hyggelig lille by som i sin storhedstid var en stor badeby med casino og badehoteller. Der var nogle spændende gåtur rundt i byen som vi ville prøve. Den ene gik nord for byen op til et monument for de skotske soldater som mistede livet under 2. verdenskrig. Da vi kom tilbage efter gåturen var de ved at stille op til marked i centrum, så det ville vi lige kigge på. Her kunne man købe en masse hjemmelavet ting, lige fra smykker, garn, sæber til marmelade, øl og cider/calvados. Vi var også lige en tur på stranden for at se på de høje stejle skrænter som er utrolig flotte.

Torsdag d. 16/7 startede med at vaske tøj og gøre båden rent. Selv om man er på en lang “ferie” skal sådanne hverdagsting også klares. Ved middagstid var vi færdig med dette og var klar til endnu et par gåture. Den første tur gik ud til en militærkirkegård hvor der ligger 424 soldater fra hhv. Frankrig og England. Den anden gik ud til et gammelt kapel som blev bombet af General Rommel under 2. verdenskrig, da det blev brugt til at navigere efter.

Byen har også en speciel byggestil på deres huse, en blanding af mursten og flintsten.

Her er lidt billeder fra hhv. højvande og lavvande. Der er næsten tørlagt uden for havnen når det er lavvande.

Fredag d. 17/7 afgik vi kl. 08.30 for der åbnede broen og porten så vi kunne komme ud af havnen. Mesan og storsejlet blev sat sammen med motoren, da der igen ikke var for meget vind. Og det vind der var kom lige forfra. Det var noget diset da vi tog afsted, men efterhånden klarede det op. Da vi havde passeret Fecamp så vi nok den flotteste kyststrækning på turen indtil nu. Der var fritstående klipper ude i vandet, klipper med huller og en klippe som lignede en elefant der drak vand. Det var nogle rigtig høje skrænter på ca. 100 m eller mere. Når man så menneskene som gik enten oppe på toppen af skrænterne eller nede på stranden, så var de ikke ret store. Lige nord for Le Havre, som var endestationen i dag, var der et kajanlæg for skibe med stor dybgang. Her var der nogle strømsøer som vi blev fanget i. Motoren fik nogle ekstra omdrejninger for at vi kunne komme igennem. Da det var passeret kunne vi rulle genuaen ud og slukke for motoren og ellers bare nyde sejlturen. Efter ca. 8 timers sejlads kunne vi nu nyde resten af eftermiddagen ved gæstebroen.

Lørdag d. 18/7 blev brugt på sightseeing i Le Havre. Først skulle vi dog lige ud til Decathlon, en stor sportsbutik, for at få indkøbt noget fiskegrej og andre småting. Butikken lå i et område af byen som hedder Le Docks, som er de gamle værftshaller der er lavet om til indkøbscenter. Her brugte vi nok et par timer inden vi kom tilbage til båden for at få frokost. Eftermiddagen startede med et besøg i den store kirke som ligger tæt på havnen. Den er bygget i beton, ser lidt kedelig ud udefra, men overrasker enormt når man kommer indenfor. Herfra gik turen videre rundt i byen. Byen er en forholdsvis ny by, da den blev sønderbombet under 2. verdenskrig.

Her er lidt billeder fra byen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter ca. 16 km og ca. 20.000 skridt var vi tilbage på båden hvor vi slappede af med en gin og tonic

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *