Cartagena

8/11 – 14/11

I denne uge gik Peter i gang med et af vinterens helt store projekter, nemlig lakering af agterkahytten. Først blev alt skruet ned af skottene så han bedre kunne komme til at vaske ned og slibe. Der var en ret stor farveforskel på træet men båden er jo også en ældre dame fra 1976. Mandagen blev brugt på at vaske alt ned i en kraftig grundrens hvorefter det var tid til at slibe. Han kan kun tage en side af gangen, så det blev styrbord side først og så i næste uge bliver det så bagbord sides tur. Man kan ikke finde harpiksklude hernede, som man kan derhjemme, så han måtte finde en alternativ måde til at få alt slibestøv fjernet. Efter formiddagens hårde arbejde gik vi en tur op til Cerro de los Moros som ligger meget tæt på havnen. Vi kan se toppen fra båden og der skulle være et historisk varetegn – Subida al Castillo på toppen. Da vi kom derop var det meste spærret af da det var meget forfaldent. Ikke så interessant heroppe fra som det så ud nede fra båden. Fra toppen var der også udsigt til en ikke så spændende del af byen, en del som var i meget forfald. 

Herefter gik vi ned langs med havnepromenaden inden vi gik tilbage til båden.

Tirsdag og onsdag gik med lakering af agterkahytten mens jeg fik gjort rent og vasket sengetøj etc. Onsdag eftermiddag gik vi en tur ud til et stormagasin – El Cortes Ingles – som svarer til Salling/Magasin derhjemme. I kælderen var der et stort supermarked hvor det lykkedes os at finde confiteret and, så vi kunne fejre Mortens aften. På vejen derud kom vi forbi en af de store hovedveje i byen med træer på begge sider og flere springvand.

Torsdag formiddag fik jeg sat nyt tovværk i alle fenderne, efter Peter havde splejset øjer i det nye tov, samt vasket dem. De trængte også til at blive pumpet op men vi havde ikke et mundstykke, som passede til vores 12 volts pumpe, så det må vente til en anden gang. Selvom de godt kunne trænge til lidt mere luft.

Der splejses nyt fendertov

Over middag modtog vi brevet/pakken fra Camilla med kontakten til vores ferskvandspumpe sammen med nogle poser lakridser som en overraskelse. Nu kunne vi endelig få lavet ferskvandspumpen. Peter fik monteret den nye kontakt men desværre så virkede pumpen stadig ikke. Det skyldes at han havde fået købt en forkert kontakt som virkede modsat af den gamle kontakt. Men ved at skille den ad kunne han få den til at virke. Pumpen blev monteret igen og nu kørte den som den skulle, troede vi. Den virkede et par timer hvorefter den holdt op med at virke. Da det nu var blevet lidt sent på aftenen, måtte vi ty til nødløsningen igen. Hele fredagen gik med at få pumpen til at virke og efter adskillige timers arbejde, hvor det var lykkedes ham at få kontakten skilt ad i atomer og få den sat sammen igen kører pumpen nu som den skal. Indimellem fik han også givet agterkahytten de sidste par lag lak så den nu har fået 4 lag ialt, og alt er blevet monteret igen så han er klar til bagbord side i næste uge. Om søndagen gik vi en tur op til Parque Torres hvor man har en fantastisk udsigt over Teatro Romano de Cartagena, det store romerske amfiteater og arkæologisk museum. Vi nøjedes med at gå en tur i parken men det var også en rigtig god tur. Vi kom helt op på toppen hvor Castillo de la Concepcion troner og hvor der er en god udsigt over byen.

15/11 – 21/11

I denne uge kan vi godt mærke at vejret er ved at blive mere efterårsagtig. Vi har fundet de lange bukser frem, men kan stadig gå i shorts når solen er fremme. Der er også begyndt at regne lidt mere, så vi måtte lige kigge lidt på den utæthed vi har i lugen over vores køje. Når det regner rigtig meget står der en lille stråle lige ned i Peters køje, og det er jo ikke så behageligt. Det viste sig at fugen havde sluppet, så Peter måtte lige skrabe det gamle ud og lave en ny fuge. Nu holder det heldigvis tæt. Der er nu kun den lille utæthed i ankerbrønden som giver en lidt våd fodende til Peter men mon ikke den også bliver tætnet på et eller andet tidspunkt.

Agterkahytten er nu færdig lakeret, dog mangler der lige at blive monteret alt det som blev pillet ned. Det pyntede, selvom der stadig mangler 2 lag silkemat lak og alle lågerne, men det må vente til vi kommer hjem da vi har lakken derhjemme.

Agterkahytten undrer lakering

Søndag cyklede vi lidt uden for byen og gik en hike op til Castillo de San Julian som ligger ca. 296 meter over havets overflade. Det var en rigtig fin tur med en fantastisk udsigt både over byen men også ud over Middelhavet. På vejen op til borgen så vi et par kirkegårde som lå oppe i området, nærmest på et plateau. Det var lidt underligt at se kirkegårde midt ude i naturen, og ikke i nærheden af byen.

Kirkegårde

Det område vi gik i havde mange gåture. De er ikke så godt afmærket her i Spanien som de andre steder vi har besøgt. Vi bruger en app som hedder All trails, som har de fleste ture vist. Den vi havde valgt skulle gå igennem borgen, men da vi kom derop var det ikke muligt. Vi måtte så gå lidt tilbage ad samme vej men fandt en genvej hen til den oprindelig sti og vi havde en fantastisk tur.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *